Foder och kattströ

Foder

Vi serverar torrfoder Four Friends & Profine. På kvällen serveras våtfoder Mjau, Four Friends eller Profine - blandade smaker i sås, gelé eller sky. Alla foder vi serverar är spannmålsfria.

Om möjligt rekommenderar vi att strikta bantningsdieter lämnas kvar hemma eftersom katten bor hos oss en kort period och då behöver positiv input när den kommer till en ny miljö.

Katterna har alltid fri tillgång till vatten och torrfoder. Våtfoder serveras varje kväll - om inget annat sägs.

  • I priset ingår fritt torrfoder dygnet runt samt 1 portion våtfoder som serveras på kvällen. Om din katt skall äta mer våtfoder under vistelsen måste du ta med dig kompletterande våtfoder så att det räcker för hela vistelsen.

  • Om din katt av olika anledningar inte kan äta vårt torr- eller våtfoder så kan du naturligtvis ta med eget foder till din katt - bokningspriset är dock det samma. Ta alltid med extra foder så att det räcker ordentligt. Du kan ange i bokningsformuläret om din katt får äta vårt foder.

  • Ta inte med foder eller godis eller liknande som katten aldrig ätit tidigare. Ta endast med sådant du vet att kattens mage tål bra.

Observera - att vi inte har någon möjlighet att utfodra katter i samma rum med olika foder, dvs ifall en av katterna inte kan äta av ett visst foder - ta i så fall med ett foder som alla katter i samma rum kan äta eller ta med ID-foderautomater, alternativt boka fler rum.

Vi använder porslin eller rostfria skålar till torrfoder och vatten. Du behöver inte ta med egna skålar. 

Det är bra om du tar med dig lite av kattens vanliga torrfoder hemifrån om katten äter annat torrfoder hemma - då kan vi blanda torrfodren några dagar så att övergången till våra foder blir lugnare och risken för att få dålig mage minskar - du får även med dig lite foder hem, för en lugn övergång till torrfodret hemma.

Friskt vatten - hos oss blir katterna serverade friskt och gott vatten varje dag från vår egen brunn. Vattnet är testat och håller mycket goda värden. 

Vi utfodrar inte våra gäster med medhavd rå kycklingvinge/lår på vårt kattpensionat. Detta för att den svenska slaktkycklingen som föds upp idag är framavlad att vara slaktfärdig redan efter 4-5 veckor och därmed har skörare skelett som kan orsaka skador i mun, svalg, mage och tarm hos katten. Om du vill att din katt ska äta rått kött måste du ta med portionerat kött utan ben.

Kattströ

Vi har valt att använda kattströ - inte kattsand. Kattströ är en biologiskt nedbrytbar pappersprodukt. Kattströ är tillverkad av cellulosa. Fibrerna kommer direkt från skogen och efter användning kan kattströet komposteras eller brännas.

Även om din katt är van vid kattsand, så kommer din katt att fungera bra med kattströ i kattlådan. Vi vill inte att du tar med egen kattlåda och helst inte egen kattsand till pensionatet, då vi har egna rutiner för hygien och avfallshantering. Om din katt fullkomligt vägrar att använda pappersströ (om du redan testat detta hemma), så går det naturligtvis bra att ta med egen kattsand till vår kattlåda.
Städning av kattlådor sker minst två gånger om dagen samt fler gånger vid behov. Vi använder plastlådor som först diskas och sedan tvättas med Virkon och sprit mellan gästbyte och vid behov. Varje rum har egen toaspade som även den tvättas regelbundet samt steriliseras mellan gästerna.