Ekbackens Kattpensionat

Säkerhet och Hygien

Det är viktigt med säkerhet. Alla våra rum och uteplatser har slussar och är därför rymningssäkra. Det är också dubbla nät mellan kattrummen och dubbla nät på uteplatser. Taken på uteplatserna är väl monterade och det finns inga träd eller grenar som kan falla ner och skada taken.

Alla kattrum har inbyggda elkablar eller är monterade så att katterna inte kommer åt att bita eller riva på dessa. All armatur i kattrummen och uteplatserna har skyddskåpor. Det finns brandsläckare samt att de brandvarnare som finns utplacerade i katthusen är kopplade direkt till våra mobiltelefoner.
Etage, hyllor och trappor samt lek -och vilomöbler inne och ute är fastmonterade och stabila så att katterna kan springa, hoppa och leka säkert. Trappor och hurtsar inomhus i The Barn har dessutom halksäkra räfflor.

Nät är ett måste för att katterna ska bo säkert och samtidigt kunna se och ta in omgivningen, men nät innebär också en viss risk. I största möjliga mån har vi därför försökt att bygga bort så många risker som möjligt. Vi har bland annat monterat skydd på de ställen där nät och tassar annars kan komma i kontakt.

Runt katthusen finns även viltstängsel som en extra trygghet med tanke på älg och rådjur som kan skava med sina horn. Rävar kan INTE ta sig in till katternas uteplatser då näten är mycket starka och dubbla samt att golv och ramverk är byggda helt i trä.

Videoövervakning

Vi har live videoövervakning med ljud i och runt katthusen så att vi vid behov kan ha extra koll på katterna. Vi kan också  flytta kamerorna till ett specifikt rum eller uteplats.
Övervakningssystemet är kopplat till våra mobiler och fungerar också som alarm om någon obehörig vistas inom området. Systemet sparar alla filmade händelser.


Här är en stillbild från en av utomhuskamerorna nattetid som visar delar av The Cottage och The Summer Huts.

Hygien

Vi är noga med hygienen mellan gästbyten och desinficerar hela rummet med dimspruta som effektivt besprutar och rengör genom heltäckande dimma. Vi våttorkar också hyllplan, väggar och golv. På uteplatsen dimsprutas även relaxavdelning och kontaktytor. Vi använder alltid virkon eller ytsprit till rummen.
Skålar diskas alltid och toalettlådan och spaden tvättas först med hett vatten/diskmedel och desinficeras sedan med virkon. Virkon och ytsprit är ofarligt för katterna.
Vi sopar inte våra golv utan vi våttorkar dagligen alla golvytor med virkon som är virusdödande.

I The Barn finns (katt)skötbord - toalett, dusch och tvättstuga och i korridoren finns diskbänk.
En gång om året gör vi "Deep-cleaning" och använder skurmaskin på golven samt att golven i utomhusrastgårdarna tvättas med högtryckstvätt.

Alla textilier tas ut från rummet och tvättas och byts mellan gästbyte, även leksakerna som är av tyg tvättas mellan gästbyte. Självklart underhållsstädar vi under kattens vistelse. Skålar diskas alltid mellan gästbyten samt vid behov.