The Barn

The Barn är ett modernt katthus och som är specialdesignat för kattens naturliga behov. Katter vill gärna kunna spana tryggt från högre höjd och därför har vi byggt med öppen planlösning där takhöjden använts maximalt - vi har därmed kunnat bygga flera etage med utkiksplatser för span - när man bygger för katter ska man inte bara tänka i kvadratmeter utan även i kubikmeter.
The Barn har 21 juniorsviter (1-3 katter) och 3 ambassadörssviter (1-6 katter) med tillhörande stora uteplatser som har spännande fasta lekmöbler, ramper och hyllor. Uteplatserna har helt plasttak som ger 44% ljusinsläpp. Varje kattrum och uteplats har dubbla nät för god säkerhet.
Katter är nyfikna av naturen och vill gärna kunna lokalisera var olika ljud kommer ifrån, därför finns det möjlighet att spana åt alla håll - både inne och ute. Rummen har hela väggar, utom på vissa "span" ställen där katterna kan titta ut över pensionatet. Uteplatsen är helt byggd av trä och har sidledes hel vägg från golvet och nät på övre delen så att det finns möjlighet att även titta på vad grannen pysslar med - vilket är mycket uppskattat. Fronten på uteplatsen är helt i nät så att katterna kan uppleva naturen på nära håll.
Inomhus finns flera hyllor och klätter/klöspelare och på alla etage finns utkiksplatser där katterna kan spana ut över omgivningen. På hela första stora vilovåningen finns en mjuk fäll där katterna vilar eller sover. Armaturen i kattrummen har skyddskåpa och elsladdar är helt dolda under metallkåpa så att katterna inte kommer åt att bita eller riva på dessa. Det finns två kraftiga eldrivna ventilationer i katthuset för god luftcirkulation.

Katthuset har golvvärme och håller i genomsnitt 20-22 grader varmt året om. Vi har nattbelysning tänd inomhus nattetid.
Högtalare är monterade i katthuset och vi spelar oftast Absolute Chillout  på svag volym dagtid.
Katthus och uteplatser har videoövervakning.
Uteplatserna har också en populär relaxavdelning med Biabädd där katterna kan välja att vila eller sova under den varmare årstiden. Under sommaren är altandörrarna alltid uppställda på vid gavel dygnet runt och katterna kan gå in och ut som dom vill. Den kalla årstiden är katterna utomhus dagtid under tiden personal finns på plats. Alla rum och uteplatser har utsikt över härligt naturlandskap.

The Barn bokas med fördel för alla katter över 3-4 månader.  Vi rekommenderar att man bokar fler än 1 katt i ambassadörssviten då rum och uteplats kan upplevas som väldigt stort för ensam katt. Fler än 2 katter har alltid bokningsföreträde i en ambassadörssvit, gäller även för mycket långa vistelser. 
The Barn (etage) - juniorsvit (1-3 katter) - Rum: 4,50 kvm samt uteplats 11 kvm = 15,50 kvm
The Barn (etage) - ambassadörssvit (2-6 katter) - Rum: 9 kvm samt uteplats 22 kvm = 31 kvm

Juniorsvit

Ambassadörssvit