Våra rum

Att boka sin katt hos oss ska kännas tryggt för dig och trivsamt för katten. Våra kattrum och uteplatser håller hög standard och har större mått än jordbruksverkets regler men följer rekommendationer vad det gäller avskildhet och inredning etc. Katter vill kunna röra sig på höjden där dom kan känna sig trygga och våra kattrum och uteplatser är därför byggda så att katterna kan vara på flera våningsplan varför den sammantagna ytan som katterna kan röra sig på är större än golvytan.
Våra rum har egen uteplats. När du bokar rum hos oss så har din katt/katter alltid tillgång till egen uteplats 24h om dygnet. Våra gäster har också 24h tillsyn - dagtid då vi är och arbetar hos katterna men också nattetid då vi har live videoövervakning med ljud - i och runt katthusen.
I The Barn finns (katt)skötbord - toalett, dusch och tvättstuga, och i korridoren finns diskbänk samt kyl/frys.
På kattpensionat är katterna hänvisade till de utrymmen som ges, därför är det extra viktigt att katterna har trivsamma och spännande rum och uteplatser som ger stor rörelsefrihet och möjlighet att kunna leka, klättra och springa, men också kunna vila eller sova i lugn och ro. Aktiva katter eller katter som bor ofta eller länge på kattpensionat har stort behov av väl genomtänkta rum och uteplatser, vilket vi kan erbjuda.
Utemiljön är lantlig och lugn med god utsikt från rum och uteplatser - många olika djur strövar och flyger omkring - älg, rådjur, räv, grävling, hare, ekorre och fåglar av alla de slag samt såklart spännande insekter (trollsländor). Självklart så har vi viltstängsel runt hela området som en extra trygghet. Under jul/nyår/påsk har vi inga stökiga smällare, utan omgivningen är lugn och rofylld.
Vi medicinerar inte katter. Eftersom vi byggt så att katterna kan befinna sig på olika höjder i kattrummet kan vi inte ta emot katter som måste medicineras. Kontrollera med din veterinär om du kan göra ett uppehåll med medicineringen under kattens vistelse hos oss.
Feliway (eller andra syntetiskt framställda feromoner) använder vi endast vid behov och då i sprayform.
Många kattpensionat har valt att ha doftangivare konstant pumpande dygnet runt med feromon för alla katter som vistas på kattpensionatet. Vi har valt bort det. Vi arbetar i första hand alltid med individanpassad social kontakt för att katten ska känna förtroende för oss på kattpensionatet och för att uppskatta den nya miljön. Det är viktigt för oss att alla kattgäster ges möjlighet att kunna visa sin personlighet utan påverkan och ständigt rus av syntetiska medel.